Palvelut

Palvelut

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on lihasta muokkaavaa, sen aineenvaihduntaa lisäävää ja lihaskudoksen ominaisuuksia parantavaa käsittelyä. Hieronta on lihasta rentouttavaa ja stressitasoa laskevaa manuaalista hoitoa. Sovellan hieronnassa klassisen hieronnan ja urheiluhieronnan menetelmiä, muun muassa erilaisia sivelyjä, hankauksia, ravisteluja, venytyksiä ja täristelyjä. Hieronnassa pyritään aina edistämään ihmisen hyvinvointia ja toimintakykyä niin vapaa-aikana kuin työssä.

Hierontaan kannattaa tulla, jos sinulla on...

  • paljon lihaskramppeja
  • lihasperäistä päänsärkyä
  • puutumisoireita raajoissa
  • väsyneet tai kipeytyneet lihakset
  • jos kuntoilet paljon ja haluat nopeuttaa palautumista
  • tai jos vain haluat tulla rentoutumaan.
Klassinen hieronta seinäjoki Risto Posio

Urheiluhieronta

Urheiluhierontaa ja klassista hierontaa verratessa yleinen käsitys on, että urheiluhieronta on voimakkaampaa ja kivuliaampaa hierontaa. Näin se ei kuitenkaan ole, sillä lihas voi aistia kipua niin urheilijalla kuin vähemmän liikuntaa harrastavalla ihmisellä. Urheiluhieronnassa otetaan huomioon asiakkaana olevan urheilijan lajin tuomat vaatimukset. Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että urheiluhieronta olisi vain urheilijoiden yksinoikeus. Myös aktiivikuntoilijat ja muuten liikuntaa harrastavat ovat tervetulleita urheiluhierontaan.

Urheiluhierontaan tullessa selvitän urheilijan tai kuntoilijan sen hetkisen harjoitusrytmin ja harjoituskauden sekä urheilijan itsensä asettamat vaatimukset lihashuoltoon. Teen urheilijalle, kuten muillekin asiakkaille, alkukartoituksen sen hetkisestä tilanteesta. Urheilijalla otetaan enemmän huomioon hänen lajin tuomia vaatimuksia.

Urheiluhieronnan perimmäinen tarkoitus on edistää urheilijan tai liikkujan palautumista ja harjoittelua. Näiden yhteisvaikutuksesta urheilijan suorituskyky ja tulokset paranevat.

Urheiluhieronta seinäjoki Risto Posio

Faskiakäsittely

Faskiat eli lihaskalvot ovat ohutta rihmamaista verkostoa, ikään kuin suojakelmua, joka kytkee lihaksia toisiinsa läpi koko elimistön muodostaen faskiaketjuja aina jalkapohjasta päähän asti.

Lihaskalvojen tehtävänä on tukea lihasten toimintaa, välittää erisuuntaisia voimia sekä jakaa kuormaa ja jännityksiä koko elimistöön. Lihaskalvot voivat olla kireitä, jolloin ne eivät pääse liukumaan normaalisti, mikä estää lihaksen normaalia toimintaa. Kireyksiä voi aiheuttaa mm. liian vähäinen nesteiden nauttiminen, mutta myös muun muassa elintavat, ravinto, työympäristö tai eriasteiset vaivat ja vammat.

Fasciakäsittelyn tavoitteena on parantaa kehon nestekiertoa, jolloin lihaksetkin ovat elastisempia, kun lihaskalvot pääsevät liikkumaan normaalisti. Kireiden lihaskalvojen hoidon lisäksi faskiakäsittelyä voidaan käyttää muun muassa traumaperäisten vaivojen, rasitusvammojen ja kroonisten tulehdustilojen hoidossa sekä sillä voidaan hoitaa leikkausarpien muodostamia kiinnikkeitä.

Voin antaa faskiakäsittelyä osana perinteiseen hierontaan kuuluvaa hoitoa, jolloin käsittely voi käsittää ainoastaan yhtä lihasryhmää tai yksittäistä vamma-aluetta. Toisaalta voin hoitaa myös koko faskiaketjua. Keskustellaan tarpeesta ensimmäisellä hoitokerralla.

Faskiakäsittely seinäjoki Risto Posio